Locaties

Solutions in Care heeft drie locaties, gelegen in de Betuwe (Gelderland). Elke locatie biedt ondersteuning, begeleiding en beschermd wonen. Op elke locatie krijgen de bewoners een eigen kamer. De gemeenschappelijke ruimtes zoals de woonkamer, keuken, toiletten en badkamers moeten gedeeld worden met huisgenoten. Elke locatie beschikt over een gemeenschappelijke tuin.

Om de orde en leefbaarheid in huis voor iedereen te waarborgen, zijn er huisregels, waar alle bewoners zich aan dienen te houden.

De verschillende locaties bieden plek aan:

  • Moeder en kind.
  • Jongeren en jongvolwassenen.
  • Jeugd en volwassenen, Prikkelarme omgeving. Op deze locatie is het meenemen van een eigen huisdier bespreekbaar.

Moeder & Kind huis

Heb je hulp nodig bij het verzorgen en opvoeden van je kind (eren)? Heb je geen perspectief op een woonruimte waar je zelfstandig kan wonen? Mag je vanwege een rechterlijke uitspraak niet alleen wonen met je kind (eren)? Solutions in Care heeft de oplossing. Een moeder & kind huis in een rustige veilige omgeving.

Heb je net een baby, of is deze nog op komst? Ook hierbij zullen we je begeleiden. Het krijgen van een kind vergt wat aanpassingen in je leven. Onrustige nachten, het dragen van de verantwoordelijkheid van jouw kind, het verschonen van luiers, maar ook het maken van keuzes in de opvoeding, het komt allemaal op je af. Samen zorgen we ervoor dat je jouw leven en het leven van je kind samen weet te smelten tot een mooie toekomst.

In dit huis leef je met andere moeders en hun kind (eren). Uiteraard heb je een eigen kamer waar je je in terug kan trekken. Verder zal je tijd doorbrengen in de gemeenschappelijke ruimtes zoals de woonkamer, speelruimte en tuin. Deze gemeenschappelijke ruimtes deel je met de andere bewoners, net als de badkamers, toiletten, keuken en de heerlijke groene tuin. Het huis ligt midden in een stadscentrum en circa 200 meter van het station vandaan. Tegenover het pand zit zelfs een kinderopvang. Een ideale locatie om te wonen met een kind.

Samen met je huisgenoten zullen jullie het huishouden runnen. Koken, schoonmaken, opruimen, het hoort er allemaal bij. Wees niet bang, onze medewerkers staan voor je klaar om je te ondersteunen.

Verder zullen wij je begeleiden bij je dag-structuur. Samen kijken we welke begeleiding past bij jouw situatie zodat je later weer zelfstandig met je kind (eren) kunt gaan wonen. Deelnemen aan de samenleving is een zeer belangrijk onderdeel van deze begeleiding. We zullen je dus ook helpen bij het zoeken naar een baan of begeleiden met je studie.

Jong- Volwassenen huis

In dit huis leef je als (jong-)volwassenen met elkaar. Je hebt een eigen kamer en kan gebruik maken van gemeenschappelijke ruimtes zoals woonkamer, toiletten, badkamers, keuken en tuin. Dit huis ligt op kleine loopafstand vanaf het stadscentrum (minder dan 5 minuten lopen) en in de straat van het station. Er zijn voldoende voorzieningen en te voet of fietsend kan je er velen bereiken.

Samen met je huisgenoten zullen jullie het huishouden runnen. Koken, schoonmaken, opruimen, het hoort er allemaal bij. Onze medewerkers staan voor je klaar om je te ondersteunen.

Verder zullen wij je begeleiden bij je dag-structuur, samen kijken we welke begeleiding past bij jouw situatie zodat je (weer) zo zelfstandig mogelijk kunt gaan wonen. Deelnemen aan de samenleving is een zeer belangrijk onderdeel van deze begeleiding. We zullen je dus ook helpen bij het zoeken naar een baan of begeleiden met je studie.

Jeugd en volwassenen, Prikkelarme omgeving. 

Biedt het leven in de stad of drukke omgeving te veel (slechte) verleidingen of spanningen met zich mee? Of ben je juist erg gesteld op rust en natuur? Dan biedt Solutions in Care de oplossing, begeleid/beschermd wonen in een prikkelarme omgeving met veel natuur.

Op deze locatie zijn er meerdere studio’s, voorzien van een (kleine) keuken en een eigen badkamer. De studio’s op de begane grond hebben een eigen buitendeur. Op deze locatie zijn er een gemeenschappelijke woonkamer, keuken, toiletten, badkamers en een tuin. Samen met je huisgenoten en de begeleiders wordt er een taakverdeling gemaakt, op basis van ieders kunnen en voorkeuren.

De begeleiders zullen ondersteuning bieden in een dagritme. Zij stimuleren en motiveren de bewoners om met persoonlijke doelen aan de slag te gaan.

Ben je erg gehecht aan je huisdier? Of zou je in de toekomst graag een eigen huisdier willen hebben en verzorgen? Op deze locatie is het meenemen van een eigen huisdier bespreekbaar. Hier wordt per persoon toestemming voor gegeven (huisdierenbeleid), rekening houdend met het profiel van de persoon.