Zorgaanbod

Herstel, kwaliteit en professionaliteit, daar staan wij voor.
Omdat ieder mens uniek is, is ook elk begeleidingstraject anders. Samen maken we een zorgplan op maat en bieden wij ondersteuning bij het behalen van persoonlijke doelstellingen.

Bij Solutions in Care kun je terecht voor:

  • Beschermd wonen; kort of langdurig verblijf;
  • Begeleid wonen;
  • Begeleiding van moeder met kind(eren) voor o.a. opvoedondersteuning, gedragsproblematieken, aanleren van sociale vaardigheden en omgaan met emoties en conflicten; zowel in thuissituatie als in beschermd/begeleid wonen;
  • Persoonlijke begeleiding van jongeren en volwassenen voor o.a. gedragsproblematiek, licht verstandelijke beperking, verslavingsproblematiek, gedragsregulatie, eetstoornis, aanleren van vaardigheden en stimuleren van zelfstandigheid, omgaan met destructief gedrag, niet aangeboren hersenletsel;
  • Crisisopvang.

Begeleiding voor ouders en hun kinderen

Wij begeleiden ouders en hun kinderen. Deze diensten verlenen we zowel aan huis als op 1 van onze locaties. Indien de situatie thuis niet houdbaar meer is kunnen we kijken of het een oplossing is om uw kind uit huis te plaatsen (evt. bij Solutions in Care). Soms geeft dit u en uw kind wat tijd en ruimte om te zoeken naar een juiste oplossing, of het geeft het tijd om de band te herstellen om weer samen te kunnen leven.

Beschermd wonen voor kinderen vanaf 0 jaar, moeders met kinderen en volwassenen

Kan je niet meer zelfstandig wonen vanwege psychische en/of psychosociale problematiek? Bij Solutions in Care hebben we plek. Je krijgt een eigen kamer toegewezen en zal in een woonvorm leven met verschillende huisgenoten. Hier wordt je ondersteund in dagelijkse activiteiten zoals b.v. het huishouden, verzorging en uw financiën. Daarnaast kijken we naar jouw situatie en gaan we een passend zorgplan opstellen met wensen, doelen en perspectieven.

Individuele begeleiding bij psychische of sociale problemen , voor alle leeftijden

Bij psychische of sociale problemen kan je ook kiezen voor individuele begeleiding. Vaak zetten wij deze begeleiding in als aanvulling op de behandeling van een psychiater of psycholoog. Samen maken we een plan op maat. Dit zorgplan overleggen we uiteraard wel met de behandelaar. Het positieve gevolg van individuele begeleiding is dat het breder ingezet kan worden, er kunnen verschillende levensaspecten in meegenomen worden en zullen er minder bezoeken nodig zijn naar je psychiater of psycholoog. De resultaten zijn vaak voor alle betrokkenen sneller waarneembaar.

Dagbesteding

Woon je thuis en/of ben je opzoek naar een passende dagbesteding? Hiervoor kun je bij Solutions in Care terecht. Afhankelijk van je indicatie, wensen en doelstelling kunnen wij een dagprogramma maken. Dit kan een individueel traject zijn maar ook in groepsverband.

Crisisopvang

Op onze 3 locaties bieden we acute crisisopvang , ongeacht leeftijd. Om te helpen tijdens crisis zijn wij 24/7 bereikbaar. Wij streven ernaar om in geval van nood snel/direct plaats te bieden voor een opvangplek. Wanneer vervoer een probleem is zullen we binnen Nederland zoeken naar een passende oplossing.

Kortdurend verblijf

Voor kortdurend verblijf kun je terecht bij Solutions in Care, denk hierbij bijvoorbeeld aan logeerweekenden en vakantieopvang. Wanneer thuis de situatie niet meer houdbaar is of te zwaar wordt kan kortdurend verblijf bij Solutions in Care een mogelijkheid zijn.

Indicatie aanvragen

Wij kunnen ondersteunen bij een indicatie aanvragen. Personen die niet in aanmerking komen voor een indicatie dienen de behandeling/verblijf zelf te betalen.